NL Gebruikersinformatie

Tremazol • Verzorgingsmiddel tegen kieuwwormen, huidwormen, lintwormen en Transversotrema in zoet- en zeewateraquariums.

Gebruiksaanwijzing:

Tegen kieuwwormen: 1 ml Tremazol per 15 liter aquariumwater toevoegen. Tegen huid- en lintwormen en Transversotrema: 1 ml Tremazol per 20 liter aquariumwater toevoegen. Het middel uit de doseerbeker over het wateroppervlak verdelen en daarbij met een lepel of stokje met het water in het aquarium mengen. Na 6 uur minimaal 80% water verversen. Indien eerder het water daarvoor al vertroebelt moet het water direct al worden ververst.
Bij aantasting door kieuwwormen, moet er na 7 dagen een tweede keer worden behandeld. Ook dan moet het water weer op dezelfde wijze worden ververst.
UV-lampen tijdens de behandeling uitschakelen en het aquarium goed beluchten. Biologische filters kunnen aangesloten blijven.

Na de behandeling adviseren wij om het water over sera super carbon te filteren.

Gebruik buiten de bak in een kort durend bad: Deze methode wordt vooral voor bij groot watervolume aangeraden.

Doseer Tremazol volgens de gebruikersinformatie in een kleine plastic bak, die u tevoren met aquari-
umwater hebt gevuld. Zet de zieke vissen gedurende 20 minuten in deze bak en zet ze vervolgens terug

in het aquarium. Zorg tijdens de behandeling voor een goede beluchting (b.v. met een bruissteentje)!

Samenstelling in 100 ml: prazichantel, 7,47 g.

Afgesloten en ontoegankelijk voor kinderen en huisdieren bewaren. Niet in contact met huid en ogen brengen. Bewaren bij kamertemperatuur en beschermd tegen licht. Niet gebruiken bij dieren, die voor consumptie bestemd zijn. Niet gebruiken in aquariums met stekelhuidigen (Echinodermata)!