Naam: Ninjagarnaal.

Andere benamingen: 

Wetenschappelijke naam: Caridina serratirostris.

Oorsprong: Zuidoost-Azië (Sulawesi).

Uiterlijk: Deze kleine garnaal heeft een opvallende kleur en tekening. De kleur kan variëren van zwart-wit tot rood-wit in onregelmatige strepen, afhankelijk van zijn stemming.

Geslachtsonderscheid: De vrouwtjes zijn iets groter en wat robuuster gebouwd dan de mannetjes.

Temperatuur: 21 tot 26 °C.

pH: Hier worden geen eisen aan gesteld.

GH: Hier worden geen eisen aan gesteld.

Leeftijd: 1 tot 2 jaar.

Lengte: Mannetje 2 cm en vrouwtje 2,5 cm.

Voedsel: Speciaalvoer voor garnalen, vlokken- en granulaatvoer voor vissen, diepvriesvoer, dode bladeren en diverse soorten groenten. Ook algen worden door ze gegeten.

Aquariummaat: Vanaf 30 cm.

Karakter: Zeer vreedzaam.

Aantal: Groepje van minimaal 10 stuks.

Geschikt voor: Beginners.

Bodembedekking: Zand of fijn grind.

Aquariuminrichting en beplanting: Schuilplaatsen zijn noodzakelijk. De beplanting kunnen het best veel fijnbladige planten en mossoorten zijn.

Belichting: Normaal tot veel.

Ander gezelschap: Men kan ze samenhouden met kleine en rustige vissoorten. Ook andere kleine garnaalsoorten kunnen prima met ze samenleven.

Tijd voor uitkomen eitjes: 

Aantal jongen: Ongeveer 200 tot 500 stuks.

Kweekinfo: Kan alleen in brakwater.

Bijzonderheden: Geregeld een deel van het water verversen is sterk aan te raden, ongeveer 25% van het water 1 keer per 2 weken verversen is aan te raden. Zoals bij alle garnaalsoorten dient men de huid van de vervelling in het aquarium te laten liggen, deze zal door de garnalen worden opgegeten want zo krijgen ze de nodige stoffen weer binnen.

 

GEZOCHT: Kunt u ons helpen aan een eigengemaakte foto(s) van de hier besproken soort?

Stuur ons dan even een email door ergens op deze regel te klikken en we nemen zo snel mogelijk contact met u op, ook kunt u de foto's meezenden met uw email als een bijlage. Wij en onze bezoekers zijn u er zeer dankbaar voor en u krijgt er eeuwige roem voor terug.