Nederlandse naam: Geweislak of Stekelslak.

Wetenschappelijke naam: Clithon sp.

Herkomst: Azië.

Lengte: Tot 2 cm.

Leeftijd: Meerdere jaren, ze groeien langzaam.

Tweeslachtig: Ja, maar ze kunnen zichzelf niet bevruchten, daar zijn twee slakken voor nodig.

Temperatuur (min. max.): 20 - 28 graden Celsius.

pH (min. max.): 7 - 8,4.

Aquariumeisen: Deze slak stelt weinig eisen, echter mag het water niet te zacht zijn (> 5 dGH). De pH mag niet lager zijn dan 7. Wanneer dat wel het geval is zal de slak moeite krijgen met het bouwen en onderhouden van zijn huisje. Eén slak heeft minimaal 15 liter water nodig.

Note: Als de waterkwaliteit slecht is zullen de slakken het water verlaten en proberen uit het aquarium te ontsnappen. Deze dient dus goed afgesloten te zijn en als de slakken het water verlaten moet men dus direct het water verversen.

Voedsel: Bijna uitsluitend algen. Bij gebrek aan algen dient te worden bijgevoerd met algentabletten. De planten zullen ze nooit aanvreten.

Kweek: In zoetwater onmogelijk. De eitjes worden er wel in gelegd en zullen vaak ook wel uitkomen. De larven moeten echter opgroeien in brakwater of zeewater, zoetwater overleven ze niet. Men zal met deze slak dus nooit last krijgen van een slakkenplaag.

Bijzonderheden: Als u de slak voor de 1ste keer in het aquarium plaatst dient u erop te letten dat deze met de opening naar beneden op de grond moet worden gezet. Hij kan zichzelf namelijk niet omdraaien.

 

GEZOCHT: Kunt u ons helpen aan een eigengemaakte foto(s) van de hier besproken soort?

Stuur ons dan even een email door ergens op deze regel te klikken en we nemen zo snel mogelijk contact met u op, ook kunt u de foto's meezenden met uw email als een bijlage. Wij en onze bezoekers zijn u er zeer dankbaar voor en u krijgt er eeuwige roem voor terug.