Naam: White Pearl garnaal.

Andere benamingen: Snowball Shrimp, White Spotted Pearl Shrimp, Sneeuw garnaal, Witte parelgarnaal.

Wetenschappelijke naam: Neocaridina cf. Zhangjiajiensis sp. White Pearl.

Oorsprong: China.

Uiterlijk: De White Pearl heeft een wit lichaam en zwarte ogen. Bij een vrouwtje dat eitjes meedraagt kleuren de eitjes na een dag of 10 spierwit en lijken dan op parels die aan het achterlijf hangen, daar komt de naam White Pearl (Witte parel) vandaan.

Geslachtsonderscheid: De mannetjes zijn iets kleiner dan de vrouwtjes.

Temperatuur: 20 tot 28 °C.

pH: 6,2 tot 7,1.

GH: 6 tot 15.

Leeftijd: 2 jaar.

Lengte: Vrouwtjes ongeveer 3 cm en mannetjes 2,5 cm.

Voedsel: Speciaalvoer voor garnalen, vlokken- en granulaatvoer voor vissen, dode bladeren, fijngestampte erwten en gekookte bladeren van spinazie of voederbiet.

Aquariummaat: Vanaf 20 liter inhoud.

Karakter: Zeer vreedzaam.

Aantal: Groepje van minimaal 10 stuks, beter is het om een hele grote groep (stam) te nemen. Men heeft dan minder kans op inteelt.

Geschikt voor: Beginners.

Bodembedekking: Zand of fijn grind.

Aquariuminrichting en beplanting: Schuilplaatsen zijn noodzakelijk. De beplanting kunnen het best fijnbladige planten en mossoorten zijn.

Belichting: Die mag gerust veel zijn, dat is beter voor de planten- en mosgroei en de kleuren van de garnaal zullen beter uitkomen.

Ander gezelschap: Ze kunnen worden samengehouden met kleine vreedzame vissoorten, de meeste slakkensoorten kunnen ook geen kwaad. Kreeften uit de familie Cherax gaan ook prima samen, deze kreeftensoort heeft totaal geen interesse voor de garnalen. Kreeften uit de Cambarellus familie moeten niet met de garnalen worden samengehouden, deze zullen achter ze aan gaan jagen. Denk er wel aan dat als men ze gaat samenhouden met andere bewoners het aquarium daar dan wel ruim genoeg voor moet zijn.

Tijd voor uitkomen eitjes: Na ongeveer 3 weken (afhankelijk van de temperatuur).

Aantal jongen: Tussen de 20 en 40 stuks.

Kweekinfo: Hiervoor hoeft men niets speciaals te doen, in een gezonde groep zullen de vrouwtje geregeld met eitjes rondlopen.

Bijzonderheden: Geregeld een deel van het water verversen is sterk aan te raden, ongeveer 25% van het water 1 keer per 2 weken verversen is aan te raden. Zoals bij alle garnaalsoorten dient men de huid van de vervelling in het aquarium te laten liggen, deze zal door de garnalen worden opgegeten want zo krijgen ze de nodige stoffen weer binnen.