Datum: 14-04-2022

Wij zoeken ervaren aquariumliefhebbers die hun ervaring door willen geven aan anderen via de Tropische vissengids op vrijwillige basis.

 

Wat is de Tropische vissengids eigenlijk?

 

Ongeveer een jaar of 9 geleden ben ik bij Jimdo begonnen met het opzetten van een informatieve website over aquaria: de Tropische vissengids was geboren (De reden was dat ik mijn 56 jaar ervaring met aquaria graag met anderen wilde gaan delen). Dat duurde denk ik een jaar of twee, toen ben ik overgestapt naar Wix en heb de hele website van toen daarheen verhuisd. Wix had veel meer mogelijkheden en het zag er gewoon goed uit maar de gratis versie was wel traag. Dat heeft ook een jaar of twee geduurd, toen kwam JouwWeb in mijn vizier. JouwWeb had vele voordelen zoals onbeperkte ruimte, onbeperkte bandbreedte en was (natuurlijk) een product van Nederlandse bodem. Dus weer de hele handel overgezet. Dat was wel meer werk want de website was een stuk gegroeid in die paar jaar. Na een jaar of 4/5 bij JouwWeb heb ik een eigen domeinnaam geregistreerd want vóór die tijd was het bij alle 3 een gratis versie. De website groeit nog steeds en is nu ongeveer 700 pagina’s groot en er komen zeker nog veel meer bij. Maar je kan natuurlijk wel bedenken dat het in je eentje erg veel werk is om te doen. Je moet alles bijhouden, uitbreiden etc. en daarom zoek ik nu vrijwilligers die op vrijwillige basis mee willen werken aan de Tropische vissengids en er vanzelfsprekend veel verstand van zoetwater aquaria moeten hebben.

 

Wat en wie zoeken we precies?

  • Foto's kunnen we altijd gebruiken en dat is niet al teveel werk. Immers... de meeste mensen hebben tegenwoordig hun mobiel vol staan met (mooie) foto's. Daar staan vast ook foto's van aquariumbewoners tussen. Als u die met ons deelt komt natuurlijk uw naam bij de foto(s) te staan als maker van de foto(s). De foto's bewerken hoeft u niet te doen, daar heb ik een prima fotobewerkingsprogramma voor, speciaal aangeschaft voor de website.

 

  • Ook zoeken we mensen die iets willen schrijven voor de Tropische vissengids zoals onderwerpen voor de rubriek "Aquarium tips" of voor andere rubrieken. Dat moet ongeveer op dezelfde manier als nu het geval is, en dat is dat het "makkelijk" geschreven moet worden, dus zoveel mogelijk zonder specialistische woorden die een beginner niet begrijpt. 

 

  • Iemand die perfect Nederlands schrijft kan ik ook nog wel gebruiken, want als ik fanatiek bezig ben dan slipt er nog wel eens een taalfoutje tussendoor. Iemand die het daarna even naloopt is dan altijd wel handig.

 

  • De informatie over de vissen veranderd ook wel eens door nieuwe wetenswaardigheden die (pas) ontdekt zijn. Ook worden de wetenschappelijke namen nogal eens veranderd en moet dat worden uitgezocht. Wilt u dat nakijken, dan stellen we uw hulp zeker ook op prijs.

 

  • Iemand die de Nieuwsbrief volledig wil gaan maken en verzorgen zoeken we ook nog. De nieuwsbrief moet worden gemaakt als een PDF. Ik was van plan om dat ook zelf te gaan doen, maar de tijd ontbreekt me gewoon, dus ook daarvoor kan ik wel iemand gebruiken.

 

  • Meer punten volgen binnenkort nog maar kunt en wilt u met één van bovenstaande helpen.....stuur ons een bericht.

Vul het formulier hieronder in om u aan te melden als vrijwilliger